Pobresa energètica. Emergència social i model energètic

pobresaenerge?tica_web

Des de l’aprovació de la ILP d’habitatge l’estiu passat i la conseqüent posada en marxa de la Llei 24/2015 de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, diferents entitats socials i polítiques han denunciat que actualment a Catalunya es continuen produïnt talls de subministrament a moltes llars.

Des de la Xarxa pels Drets Socials de Girona organitzem una jornada sobre Pobresa Energètica per tal de dur a terme un debat ciutadà sobre aquesta problemàtica. A través d’aquest acte volem conèixer la situació, la realitat de la pobresa energètica. Per aquest motiu, hem convidat a participar-hi a Independents per Salt, per conèixer les oportunitats i les dificultats de la Llei 24/2015 a nivell municipal. Les entitats impulsores de la ILP d’Habitatge, està treballant per exigir l’aplicació de la llei 24/2015, que ha de comportar una aturada dels talls de subministrament a aquelles llarrs que no poden fer front al pagament dels serveis. A través de l’experiència del municipi de Salt, podrem conèixer quin és l’estat de l’aplicació d’aquesta llei.

L’acte també comptarà amb la participació de projectes d’àmbit local, impulsats pel Consell Comarcal del Gironès i l’entitat Càritas. Els tècnics d’aquests projectes ens presentaran la tasca que es duu a terme a través de les entitats i l’àmbit social per tal d’evitar que les famílies pateixin pobresa energètica. Finalment, comptarem amb la participació de la Xarxa per la Sobirania Energètica, ens ens exposaran els plantejaments de la sobirania energètica, ja que per conèixer la realitat de la pobresa energètica ens hem de preguntar, quines conseqüències produeix l’actual model energètic.

A l’obertura de l’acte comptarem amb l’exposició del testimoni d’una persona afectada per la pobresa energètica que lluita amb la PAH Girona-Salt.

casetapobresa

Pobresa energètica. Emergència Social i Model Energètic.
Dissabte 13 de febrer al Centre Cívic del Barri Vell a les 17h

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *