Acció de denúncia per la presència de l’Exèrcit a l’ExpoJove

IMG-20160413-WA0005

Aquest dimecres, la Xarxa pels Drets Socials de Girona i Salt hem dut a terme una acció a la Fira de Girona per denunciar la presència de l’exèrcit a l’ExpoJove. Un grup d’activistes hem mostrat cartells davant l’estand que l’exèrcit té instal·lat a l’ExpoJove, una fira que té com a objectiu informar als joves sobre diferents projectes i itineraris formatius i professionals.

Des de la Xarxa pels Drets Socials de Girona i Salt, volem expressar la nostra més rotunda oposició a la presència de l’exèrcit espanyol a la Fira de Girona en el marc de l’Expojove. Des d’aquest espai que aglutina entitats, col·lectius, partits, sindicats i moviments socials compromesos amb els drets socials, la llibertat, la pau i la justícia social, volem denunciar que un any més l’Ajuntament de Girona i la Conselleria d’Ensenyament permeten la presència del cos militar espanyol i la seva propaganda bèl·lica en un espai destinat a promoure la formació entre el jovent en una ciutat que es vol amiga de la pau.

En aquest sentit, la Xarxa pels Drets Socials de Girona i Salt recordem que els compromisos amb la cultura de la pau no poden ser una simple retòrica propagandística per part de les institucions públiques, sinó que s’han de demostrar amb els fets. I és evident que, un any més, l’Ajuntament i la Generalitat no han fet res per evitar que l’imperialisme i els valors jeràrquics i de violència tinguin un estand propi lligat a l’exèrcit espanyol. I ho denunciem amb la veu ben alta. Com ho fem també amb el fet que l’Estat espanyol sigui un dels principals exportadors d’armes a arreu del món. Armes que són avui en dia utilitzades en els principals conflictes bèl·lics mundials, que comporten la mort de desenes de milers de persones, i que obliguen a milions de dones, infants i homes a fugir dels seus països i buscar refugi fora de les seves fronteres.

La proposta que fa Fira de Girona amb la presència de l’exèrcit forma part del xantatge existent entre els joves que més han de conviure amb la precarietat i un sistema que els tanca les portes. Facilitar l’exèrcit i la cultura de la violència com una sortida per aquest jovent no ens sembla una opció en el camí d’una societat que vol garantir l’exercici dels drets humans. Així mateix, des de la Xarxa pels Drets Socials de Girona i Salt volem recordar també la història d’un exèrcit que encara a data d’avui no ha demanat perdó ni ha fet un exercici de reparació pública per tots els crims contra la humanitat que va cometre durant els 40 anys de dictadura franquista.

Per tot plegat , la XDS denunciem que se cedeixi aquest espai per promoure i afavorir l’Exèrcit i demanem explicacions, tant per part de la Fira de Girona com per part de l’Ajuntament i de la Generalitat per aquesta decisió.

20160413_111339 IMG-20160413-WA0007

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *